Restauraties

Het restaureren van lijsten

Dit is één van de technieken waar het Atelier zich mee bezighoudt.

Het repareren van ontbrekende ornamenten en weer op kleur brengen, meestal opnieuw vergulden en patineren. Ook het maken van eigen ontworpen hoek- ornamenten op bestaande meestal veranderde lijsten, het hoort er allemaal bij.

 

 

 

 

 

 

 

Papier

Het bleken en spoelen van bv. potloodtekeningen, etsen, gravures en pentekeningen of litho's behoren tot de mogelijkheden. Oude verbruinde door zuur en klimaat aangetaste werkstukken worden weer als (bijna) nieuw.

Alsof de tijd er geen grip op gehad heeft. Te dun of verzwakt papier kan weer opgedikt worden en scheuren of ontbrekende hoeken kunnen door middel van Japans rijstpapier weer worden hersteld en verstevigd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schilderijen (doeken en/ of panelen)

Schoonmaken van olieverfschilderijen verlengt de levensduur ervan mits goed uitgevoerd. Deze doeken zijn vaak zeer sterk vervuild. Denk hierbij maar eens aan de kolenkachel, kaarsen en de oliestook of lampen. Het vele roken, dikke dampende sigaren, teveel om allemaal op te noemen. Deze aanslag op de werkstukken moet er af soms zelfs inclusief de vernislaag. Een secuur werk waarbij grote voorzichtigheid geboden is. Meestal wordt hierbij de achterkant totaal vergeten! Zijn er in de loop van de tijd stukjes verf afgebladderd of is het vernis vergeeld dan moet ook hier het nodige gedaan worden.

Soms is de kwaliteit van het doek zodanig slecht dat er een verdoeking gedaan moet worden. Scheuren in het doek of deuken omdat er langere tijd iets tegen aan gestaan heeft, meestal kan dit gerepareerd worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beelden

Beelden vervuilen of gaan stuk. Gips beelden zijn zeer kwetsbaar en moeilijk te reinigen. Omdat deze geen vocht verdragen moeten ze droog gereinigd worden.

Het Atelier heeft een techniek ontwikkeld waarbij dat (bijna) geen problemen geeft. Het repareren van houten, stenen, keramiek of gipsen beelden is mogelijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kleinmeubel

Op beperkte schaal reparen en restaureren wij ook kleine meubels.

Denk hierbij aan klokkasten (geen uurwerken). Vochtkringen in houten oppervlakten. Herstellen van fineer werk. Herstellen van lijmverbindingen

en/of het namaken van ontbrekende houten onderdelen.

 

Ambachtelijke Lijstenmakerij 
              & Restauratie-atelier
Over Ons
Gallerij
Restauraties
Contact

Home

Producten

Ambacht
Gilde

Vertegen-woordiging

aaaaaaaaaaaaiii