Over Ons

Als één van de oudste lijstenmakerijen in de polder heeft het Atelier in Lelystad een grote naam en vooral een eigen gezicht neergezet. Onder het motto:

 

"Goed inlijsten is meer dan vier latjes en een stukje glas"

streven we er naar een maatkostuum te maken voor hetgeen gelijst moet worden. De keuze van een lijst wordt bepaald door het karakter van het werkstuk. Het werk kiest de lijst!. Vraagt het werkstuk om een barokke lijst, geef hem die dan! Is de keuze echter strak en zakelijk, wees dan niet eigenwijs en luister naar wat het werk kiest. Pas dan komt u thuis met de juiste lijst.

Is het nodig om kleur en eventueel vorm aan te passen, meerdere lijsten in elkaar te zetten of wellicht een nieuw profiel te schaven of te frezen, het kan allemaal. Van eenvoudig tot complete bouwwerken.

 

Nico Krap is de bezielende en creatieve kracht achter het Atelier.

Hij genoot met volle teugen van de opleiding tot ontwerper aan de Gerrit Rietveld academie in Amsterdam waarna hij de Bouman academie volgde voor zijn onderwijsakte tekenen en later ook die van de handvaardigheid.

Na ruim 15 jaar verruilde hij het onderwijs voor de lijstenmakerij waar hij alle opgedane disciplines combineerde tot één vak.

 

Ambachtelijke lijstenmaker

Nico heeft een speciale interesse in oude handgereedschappen die direct met zijn vak te maken hebben en de daarbij behorende technieken. Houtsnijden, vergulden en hout en marmer imitaties.

Als oprichter van "Sto Lavorando" Ambacht Gilde voor de lijstenmakerij zoekt hij steeds weer naar oude technieken maar wel met gebruik van nieuwe hedendaagse materialen. Openstaan voor wat het werkstuk hem vraagt combineert hij materiaal, vorm en kleur tot een verbluffende eenheid.

Één van de specialiteiten is het inlijsten van 3D objecten in met de hand gemaakte bak/vitrine lijsten.

 

“niets is standaard, alles is maatwerk”

 

Ambachtelijke Lijstenmakerij 
              & Restauratie-atelier
Over Ons
Gallerij
Restauraties
Contact

Home

Producten

Ambacht
Gilde

Vertegen-woordiging

aaaaaaaaaaaaiii